TERUG NAAR ALLE BLOGS

Taalinstellingen op LinkedIn: zo werkt het! 
15 maart 2021 
2 min. leestijd

Taalinstellingen op LinkedIn: zo werkt het! 

Vind jij het duidelijk hoe de taalinstellingen van LinkedIn werken? Tijdens de LinkedIn-trainingen krijg ik hier regelmatig vragen over. In welke taal zien profielbezoekers mijn LinkedIn profiel? En hoe kom ik tot de juiste taalkeuze voor mijn LinkedIn profiel? Het kan soms handig zijn om je profiel meertalig te maken. Dit is heel gemakkelijk te doen! Ik zet de stappen voor je op een rijtje.

Jouw LinkedIn profiel in een tweede taal

Welke taal kies je voor jouw profiel? Laat dit afhangen van de mensen die je wil bereiken: welke taal spreken zij? Stel dat je internationaal werkt en werkt met mensen die voornamelijk Engels spreken, dan is het verstandig om je LinkedIn profiel ook in het Engels te schrijven.
Gebruik je tijdens je werk meerdere talen tijdens het communiceren met klanten? Dan kan het handig zijn om een meertalig LinkedIn profiel in te stellen. Het enige wat je moet doen is de inhoud aanpassen.

Zo voeg je een extra taal toe:

– Klik op ‘profiel toevoegen in een andere taal’/ ‘add profile in another language’

 

– Kies nu de taal waarin je je nieuwe profiel wilt zetten.

– Wanneer je een taal hebt gekozen kun je zelf kiezen wat de taal van je huidige en je nieuwe profiel wordt.

Nu kun je aan de slag met het invullen van je profiel in de gekozen taal. Dus als je voor Engels hebt gekozen, vul je het ook volledig in het Engels in. LinkedIn vraagt ook gelijk je kopregel aan te passen in de gekozen taal. Alle onderdelen van je profiel worden gekopieerd naar je nieuwe profiel; de inhoud moet je zelf invullen in de gekozen taal.

Alles ingevuld? Done! Nu is jouw LinkedIn profiel beschikbaar in meerdere talen. Wanneer een bezoeker op je profiel komt krijgt hij of zij de keuze in welke taal hij of zij het profiel wil bekijken.

In welke taal ziet iemand jouw profiel? Dat wordt bepaald door de taalinstellingen die deze persoon zelf heeft. Dit geldt natuurlijk ook voor jezelf. Dit kun je zelf wijzigen in je instellingen. Boven in je LinkedIn profiel klik je op ‘me’/ ‘ik’ en daarna op ‘language’/ ‘taal’. Vervolgens kies je de taal waarin je LinkedIn wilt bekijken. De benamingen in het menu wijzigen, maar de inhoud niet.

Wanneer je op een meertalig LinkedIn profiel komt, zie je het profiel als eerste in jouw ingestelde taalinstelling.

Heb je nog vragen over het instellen van een andere taal voor jouw LinkedIn profiel? Neem dan contact met ons op! Wil je meer tips en tricks over LinkedIn? Lees dan eens onze andere blogs over LinkedIn!


Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van School for Social Media. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het ondernemers en bedrijven biedt. "Ik vind het ontzettend leuk om met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je nu je website, social media etc. in om je bedrijf of organisatie zichtbaar te maken en extra business te genereren.'