Wat zijn Instagram stories?

In tegenstelling tot posts op je Instagram Feed, zijn Instagram Stories vooral vluchtig (maximaal 15 seconden). Het wordt dan ook gebruikt om snel en kort contact te leggen met je volgers. Wel kan je, net als op je Instagram Feed, zowel foto’s als video’s plaatsen. Maar let op! Na 24 uur verdwijnen je Stories tenzij je deze aan je profiel vastzet als “verhaalhoogtepunt”. Hierdoor kunnen jouw volgers je eerder geplaatste story langer terug kijken.

Waarom zou ik Stories gebruiken op Instagram?

Het doel van het gebruiken van Instagram Stories is om vooral veel aan jouw volgers te laten zien. Dit betekent dat de kwaliteit vaak wat minder is dan met jouw Instagram Feed maar dat je jouw volgers laat zien wat er op dat moment gaande is. Voorbeelden zijn het plaatsen van een boomerang van de “Salad Thursday” die iedere week plaatsvindt of de wandelingen in de pauzes.

Daarnaast zorgt Instagram Stories ook voor interactie. Het is mogelijk om een vraag te stellen in jouw storie, maar ook een poll is mogelijk. Ook staat er bij iedere story een knop om te chatten. Dit betekent dat de volgers, aan de hand van de Instagram Story, een DM-bericht sturen.

Verkeer naar je website via Instagram stories

In de beschrijving van berichten op Instagram is het niet mogelijk om een klikbare link te plaatsen, maar door middel van een swipe-up of sticker in Stories is het wel mogelijk om direct verkeer naar je website te genereren.

De Instagram Stories zorgen er dus voor dat je een band opbouw met je volgers. Zowel met interactiviteit als met het plaatsen van wat persoonlijkere posts om een inkijkje te geven van de activiteiten op kantoor.

Reactie plaatsen