Het online platform Facebook, is een online social media netwerk. Facebook wordt gebruik om in contact te komen met familie, vrienden maar ook collega’s. Daarnaast kan het ook zakelijk gebruikt worden voor onder andere bedrijven en organisaties. In 2022, zijn er al bijna 2 biljoen gebruikers per maand actief op het platform Facebook.

Moederbedrijf Facebook

Naast het platform Facebook is het bedrijf ook eigenaar van vele andere bedrijven. Dit begon allemaal om kennis op te doen om Facebook groter en beter te maken. In deze tijd nam Facebook Connect, FriendFeed en Nextstop over. Toen de werknemers van Facebook de benodigde kennis en skills hadden gekregen aan de hand van de eerste gekochte bedrijven, werd en wordt er nog steeds gefocust op het professionaliseren en optimaliseren van het online platform. Dit werd gerealiseerd door de bedrijven Hot Potato, Face.com, Instagram en Karma over te nemen. Deze opnames zijn vooral gedaan om de activiteiten van Facebook, als bedrijf, uit te breiden en niet afhankelijk te zijn van alleen het online platform. Dit betekent dat het recruitment van Facebook voor een groot deel uit de overname van bedrijven met goede mensen stond.

Nog meer weten over Facebook? Hier alvast wat weetjes!

  1. Facebook heette eerst FaceMash, daarna werd het TheFacebook. Pas in 2005 werd dit veranderd naar Facebook!
  2. Het logo van Facebook is blauw omdat de oprichter, Mark, kleurenblind was maar blauw wel kon zien.
  3. Het oprichten van Facebook is verfilmd in de film “The Social Network”.!
  4. Facebook is de op een na meest gebruikte social media-platform van Nederland. Alleen WhatsApp wordt door nog meer mensen gebruikt.
  5. In 2020 was op Facebook het aantal dagelijkse actieve gebruikers 1,7 miljard!
  6. Facebook is, na TikTok, nog steeds de meest gedownloade app!
  7. De gemiddelde Facebook-gebruiker liked per maand 12 posts!