Hoe wordt er bepaald wat er op mijn LinkedIn tijdlijn verschijnt?

Naast dat LinkedIn, net als Instagram, gebruikt maakt van algoritme om te bepalen wat er op jouw LinkedIn tijdlijn zal verschijnen, kan iedere gebruiker dit beïnvloeden.  Normaal gezien bepalen jouw activiteiten op LinkedIn wat er de volgende keer getoond zal worden op de tijdlijn, aan de hand van algoritme. Hieronder 3 manieren waarop iedere gebruiker zijn/haar LinkedIn Algoritme kan beïnvloeden en dus relevante posts voorbij ziet komen:

Het start bij het openen van LinkedIn is de tijdlijn automatisch ingesteld op de “Belangrijkste updates(Populair)”. Deze worden dan geselecteerd op basis van jouw vorige activiteiten. Iedere gebruiker kan er voor kiezen om de tijdlijn aan te passen naar “Recent” waardoor de berichten in chronologische weergave worden weergegeven. Deze knop is te vinden bovenaan de tijdlijn.

Het is altijd mogelijk dat er iets voorbij komt wat je niet wilt zien, dit is de tweede manier om de LinkedIn tijdlijn te beïnvloeden. Het is mogelijk om deze bijdrage dan te verbergen, waardoor LinkedIn dit in de toekomst dus ook niet meer zo snel zal laten zien. Door op de drie puntjes bij het bericht te klikken en dan aan te geven “Ik wil dit niet zien” beïnvloed je het algoritme van LinkedIn.

De derde manier is door connecties te ontvolgen of zelfs te verwijderen. Hier zijn meerdere redenen  voor, maar mocht een gebruiker een connectie ontvolgen of verwijderen dan zal deze niet meer voorbij komen op de LinkedIn tijdlijn van de gebruiker.

Reactie plaatsen