TERUG NAAR ALLE BLOGS

Instagram berichtverzoeken: algemeen of primair
24 januari 2022 
1 min. leestijd

Instagram berichtverzoeken: algemeen of primair

Krijg jij wel eens een bericht via Instagram DM van mensen die je niet kent of volgt, dan is je misschien al opgevallen dat je tegenwoordig een melding krijgt wanneer je het bericht verzoek wilt accepteren! 

Je kunt dan kiezen uit de optie om het bericht toe toevoegen aan primair of algemeen. Maar wat bedoeld Instagram hier nou mee? 

Waar vind je je berichtverzoeken?

Laten we eerst eens kijken waar je die berichtverzoeken dan kan zien, want Instagram geeft hier geen melding van maar het is een soort geheime inbox! 

  1. Open Instagram (je ziet nu je tijdlijn) 
  2. Open je Instagram inbox door rechtsboven op het papieren vliegtuigje te klikken  


Papieren vliegtuigje om gesprekken te bekijken op Instagram

3. Klik op ‘berichtverzoeken’ bovenaanBij je berichtverzoeken vind je berichten van mensen die je (nog) niet volgt. Bedrijven en influencers hebben hier veel mee te maken. Ook ontvang je hier berichten wanneer je getagd bent in bijvoorbeeld een story. 

Het is sinds 2020 is al veranderd, het onderscheid in berichten tussen primair en algemeen. Wanneer je een berichtverzoek wil accepteren zal je automatisch een melding ontvangen waarin je de keuze moet maken tussen de twee berichtmappen. Maar welke map kies je dan? 

Primair of algemeen; welke kies je nou?

Let op: je ziet alleen de twee verschillende tabbladen als je een Creator of Business account hebt. 

Het is vooral handig om je berichten te verdelen wanneer je veel DM’s krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld het algemene tabblad gebruiken voor berichten die minder belangrijk zijn en het primaire tabblad voor berichten die wel belangrijk zijn. 

Conclusie: het zijn mapjes om je DM-berichten te orderen. Instagram heeft deze alvast voor je aangemaakt. Helaas is het niet mogelijk om hier zelf namen aan te geven, maar wie weet in de toekomst…

Over de schrijver