TERUG NAAR ALLE BLOGS

Instagram statistieken: nieuw voor live en reels!
07 januari 2021 
2 min. leestijd

Instagram statistieken: nieuw voor live en reels!

Instagram komt met nieuwe en verbeterde statistieken voor Instagram reels en live. Dit heeft Instagram laten weten in een persbericht. Instagram komt met deze update zodat ‘makers en bedrijven kunnen begrijpen hoe hun content presteert’. In deze blog lees je alle nieuwste details én hoe je toegang krijgt tot deze Instagram statistieken!

Instagram reels statistieken

Voor de Instagram reels kunnen gebruikers Instagram statistieken inzien over hoe vaak een reel is afgespeeld, hoeveel accounts er zijn bereikt, likes, comments en hoe vaak een reel is opgeslagen en gedeeld.


Deze Instagram statistieken zijn te vinden in zowel het ‘statistieken’ tabje als in de individuele reels.

Instagram live statistieken

Voor Instagram live kunnen gebruikers nu de volgende Instagram statistieken zien:

  • hoeveel accounts er zijn bereikt
  • aantal kijkers
  • comments
  • aantal keer dat de live is gedeeld

Naast deze waardevolle data heeft Instagram de hele ervaring en uitstraling van Instagram statistieken geüpdatet. Dit nieuwe format geeft duidelijker weer welk type accounts je op Instagram bereikt en welke content hierbij het effectiefst is voor jouw bedrijf.


De reden voor deze updates is dat Instagram weet hoe belangrijk het kan zijn om meer te weten over hoe content gedeeld wordt. Er wordt inspiratie uit makers en bedrijven gehaald, aldus Instagram.

Waar kan ik deze Instagram statistieken voor live en reels vinden?

Alleen met een Instagram bedrijfsprofiel of creatoraccount kun je toegang krijgen tot Instagram statistieken voor live en reels.

Om toegang te krijgen tot deze data klik je op de ‘statistieken’ knop op je profiel. Je kunt ook naar je instellingen navigeren en daar op 'statistieken' klikken. Hier krijg je toegang tot informatie van 30 dagen voor Instagram berichten, Stories, Reels, IGTV en live.


Wil je de Instagram statistieken van een specifieke reel inzien? Ga dan naar het reels tabje op je profiel en open deze reel. Hier klik je de ‘drie stippen’ aan die je rechts onderaan vindt op je scherm, vervolgens klik je op ‘statistieken bekijken’.


Na een tijdje kun je het gedetailleerde overzicht van je Instagram statistieken bekijken voor je reels. Zo simpel is het!

Je Instagram statistieken beginnen te begrijpen is de eerste stap naar waardevolle content voor jouw publiek. Met deze update heb je nog meer waardevolle informatie binnen handbereik.

Heb je nog vragen dan horen we dat graag. Wil je meer informatie over Instagram of Instagram statistieken? Bekijk dan eens onze andere blogs!

Over de schrijver
Tim is een echte fan van online marketing en social media. Hij is het liefst bezig met nieuwe mogelijkheden ontdekken en inzetten om maximale resultaten te behalen. "Het online landschap veranderd continu, dat maakt het spannend en veelzijdig. Ik ben daarom altijd op zoek naar dé manier om jouw doelgroep te bereiken."